erkantuzcu' Alıntı:
@ademola
Hocam Merhaba, Samsun Köksal Ersayın Anadolu Lisesinde öğretmenim. Seri numarası silinen bir tablete anlatıldığı gibi yükleme işlemini gerçekleştirdim. Seri numarası yüklendi. Aktivasyon hala gerçekleşmiyor. Sürekli 017 TC kimlik Hatası alıyorum.
Sorum şudur ki,
seri numarası silindiğinde tabletin aktivasyon ekranında gözüken MAC adresi şu şekilde idi; 00 08 22 cc b5 fb
PYBS sisteminde tabletin seri numarasına denk gelen wifimac bundan farklı gözüküyordu. O da şu şekilde; 70 77 81 7f 37 33
SN Writer programında Seri No, BT Start: 7077817F3734 (Bir sayı fazlası olacak şekilde) ve WifiMAc için de PYBS de olan 7077817F3734 değerlerini girerek seri numarası yazdırma işlemini gerçekleştirdim.
Şu an aktivasyon ekranında MAC adresi 70 77 81 7f 37 33 olarak gözüküyor. Ama aktivasyon işlemi bir türlü olmuyor. Nereyi kaçırdım, nerede yanlış yaptım. Yardımcı olursanız mumnun kalırım. Teşekkürler...
hocam seri no silindiğinde mac adresleri de siliyor ve
00 08 xx xx şeklinde oluyor. bu aktivasyon kayıtları ile örtüşmediği içinde eba17 veriyor.
bu arada ben size sorayaım pybs nin neresinde yazıyor mac adresleri
wifi mac
70 77 81 7f 37 33 ise bt mac 70 77 81 7f 37 34 tür bunları girmelisiniz
aktivasyon ekranında seri no ile birlikte görünen wifi mac adresidir. herşeyin doğru olduğuna eminsenin mdm@eba ya kurumsal mail adresinden mail atın aktivasyonu kaldırsınlar. durumu mail de açıkça anlatın.
aynısı başıma geldi, herşey tamam olduğu halde etkinleşmiyordu, aktivasyonun silinmesiyle aynı tableti aynı öğrenciye yeniden eşleştirdik.
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]benzer durumda aşağıdaki maili atmıştım 1 günde geri döndüler.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]öğrencimiz tabletini fabrika ayarlarına döndürdükten sonra tekrar [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]etkinleştirememiş. normalde etab5 ler otomatik aktivasyon yapıyordu ama [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]bu tablet EBA17 hatası variyor. Yazılım güncellemesi yapıldı. pybs deki [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ve benim kişişel kayıtlarama göre de bu tablet öğrencinin,[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]aktivasyonu yapabilmek adına sizden mevcut aktivasyonun silinmesini [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]istiyoruz.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]pybsde kayıtlı bilgiler aşağıdaki gibi, aynı tableti aynı öğrenci adına [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]etkinleştirmek istiyoruz.[/font]
@"erkantuzcu" bu arada pybs den bizim okulun sistemine girdim raporlar > tablet dağıtımı kısmında WifiMac -1 yazıyor tüm okul için
siz serinoyu @"Asderdd" e gönderin birde ondan öğrenelim orjinal mac adreslerini sağlama olsun. bu arada mdm@eba da mail ile gönderiyormuş mac adreslerini