Sefa Mert Oyanık
Geliştirici Üye
Merhaba arkadaşlar . Soruların cogalması üzerinde bu konuyu açma gereği duydum .
Android one cihazlar için oem kilidi açma ve twrp kurma konusuna değinecem .
( Gm One 4G cihazda denenmedi ama sorun olacagını sanmıyorum . Deneyen arkadaşlar yorumda bildirirse buraya eklerim . )
Anlatım 5Plus telefon üzerinde yapılmıstır . Android One telefonların genelinde aynıdır ama benim upload ettiğim twrp dosyası sadece 5plus içindir.
Oluşabilecek sorunlardan Şahsım veya Forum.Turkdevs.com sorumlu değildir .
Bu işlemler garantinizin bitmesine sebep olacaktır . ( Stock rom atarak ve oem kilidini kapatarak yeniden garanti içerisine girebilirsiniz.)
Driver Dosyası : Android One - Adb - Bootloader Driver.rar
Adb Fastboot : Adb+Fastboot.rar
NOT : Video da söylemeyi unutmuşum islemlerden once adb fastboot icindekileri yonetici olarak kurun .
Sürücü İmza Zorlaması Kapatma Konusu Spoiler içerisinde
Gm5Plus [Official Twrp] : Gm5-TWRP.img
Bu twrp 5Plus içindir . Baska cihazlarda deneyecek arkadaşlar kendi cihazlarına uygun twrp veya cwm veya phliz hangisini istiyolarsa bulmaları gerekmektedir .
Adb Baglantısı Kontrol Kodu
Fastboot Moda Alma Kodu
Fastboot Baglantısı Kontrol Kodu
Oem Kilidi Açma Kodu
Twrp Kurma Kodu
Video da ezbere yaptıgım için kodlarda hatalı yazım olmus olabilir . Lütfen yukarıdaki kodlardan doğrularına bakarak yapın .
Bootloader ekranında iken Waiting for device hatası alırsanız , bootloader ekranı açık ve telefon pcye baglı iken driver kurma işlemini tekrar yapın .
Denen Cihazlar : Gm 5Plus .
UYARI : Hafızayı kullanamayan , hafıza sorunu yaşayan arkadaşlar . Twrp yi açın . Wipe(Temizle) kısmına girin . Sağ allta Format Data ( Veriyi Biçimlendir ) Seçin . Açılan yere yes yazarak devam edin . Hafızanızdaki herşey silinir . Hafıza sorununuz çözülür .
Teşekkürler :
Orochi
Asderdd
The Nexus
Sezgin SR
Android Kullanıcıları (GmdUser)
Android one cihazlar için oem kilidi açma ve twrp kurma konusuna değinecem .
( Gm One 4G cihazda denenmedi ama sorun olacagını sanmıyorum . Deneyen arkadaşlar yorumda bildirirse buraya eklerim . )
Anlatım 5Plus telefon üzerinde yapılmıstır . Android One telefonların genelinde aynıdır ama benim upload ettiğim twrp dosyası sadece 5plus içindir.
Oluşabilecek sorunlardan Şahsım veya Forum.Turkdevs.com sorumlu değildir .
Bu işlemler garantinizin bitmesine sebep olacaktır . ( Stock rom atarak ve oem kilidini kapatarak yeniden garanti içerisine girebilirsiniz.)
Driver Dosyası : Android One - Adb - Bootloader Driver.rar
Adb Fastboot : Adb+Fastboot.rar
NOT : Video da söylemeyi unutmuşum islemlerden once adb fastboot icindekileri yonetici olarak kurun .
Sürücü İmza Zorlaması Kapatma Konusu Spoiler içerisinde
Eğer Windows 8-10 kullanıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırakarak imzasız sürücüleri bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
1. Windows tuşu + R kısayolu ile çalıştır penceresini açın ve "shutdown /o /r -t 00" yazıp "Tamam" a tıklayın. Programlarınız kapatılacak ve gelişmiş başlangıç seçenekleri karşınıza gelecektir.
2. Gelişmiş başlangıç menüsü geldikten sonra "Sorun Gider" seçeneğine tıklayın.
3. Ardından "Gelişmiş seçenekler" e tıklayın.
4. "Başlangıç ayarları" na tıklayın.
5. "Yeniden Başlat" a tıklayın.
6. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve karşınıza aşağıdaki seçenekler gelecektir. Klavyenizden 7 ya da F7 tuşuna basarak sürücü imzası zorlamasını kapatın Enter a basın . Bilgisayarınız açıldıktan sonra artık imzasız sürücüleri yükleyebileceksiniz.
1. Windows tuşu + R kısayolu ile çalıştır penceresini açın ve "shutdown /o /r -t 00" yazıp "Tamam" a tıklayın. Programlarınız kapatılacak ve gelişmiş başlangıç seçenekleri karşınıza gelecektir.
2. Gelişmiş başlangıç menüsü geldikten sonra "Sorun Gider" seçeneğine tıklayın.
3. Ardından "Gelişmiş seçenekler" e tıklayın.
4. "Başlangıç ayarları" na tıklayın.
5. "Yeniden Başlat" a tıklayın.
6. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve karşınıza aşağıdaki seçenekler gelecektir. Klavyenizden 7 ya da F7 tuşuna basarak sürücü imzası zorlamasını kapatın Enter a basın . Bilgisayarınız açıldıktan sonra artık imzasız sürücüleri yükleyebileceksiniz.
Gm5Plus [Official Twrp] : Gm5-TWRP.img
Bu twrp 5Plus içindir . Baska cihazlarda deneyecek arkadaşlar kendi cihazlarına uygun twrp veya cwm veya phliz hangisini istiyolarsa bulmaları gerekmektedir .
Adb Baglantısı Kontrol Kodu
Kod:
adb devices
Fastboot Moda Alma Kodu
Kod:
adb reboot bootloader
Fastboot Baglantısı Kontrol Kodu
Kod:
fastboot devices
Oem Kilidi Açma Kodu
Kod:
fastboot oem unlock-go
Twrp Kurma Kodu
Kod:
fastboot flash recovery Gm5-TWRP.img
Video da ezbere yaptıgım için kodlarda hatalı yazım olmus olabilir . Lütfen yukarıdaki kodlardan doğrularına bakarak yapın .
Bootloader ekranında iken Waiting for device hatası alırsanız , bootloader ekranı açık ve telefon pcye baglı iken driver kurma işlemini tekrar yapın .
Denen Cihazlar : Gm 5Plus .
UYARI : Hafızayı kullanamayan , hafıza sorunu yaşayan arkadaşlar . Twrp yi açın . Wipe(Temizle) kısmına girin . Sağ allta Format Data ( Veriyi Biçimlendir ) Seçin . Açılan yere yes yazarak devam edin . Hafızanızdaki herşey silinir . Hafıza sorununuz çözülür .
Teşekkürler :
Orochi
Asderdd
The Nexus
Sezgin SR
Android Kullanıcıları (GmdUser)
Son düzenleme: