Herkese Merhaba
Öncelikle Konuyu baştan sona okumanızı istiyorum.
Nihayet o beklenen an geldi bu gün sizlerle Okydoky ve Stan Kardeşimizle birlikte
hazırladığımız uzun bir süre dir üzerine çalıştığımız Android M Rom (by C.O.S.Team) 'u paylaşıyorum.
Forumda bir çok hocamızında başını ağrıttığından aşinayız ki Rom hazırlanırken defalarca taban rom kaybolması root silinmesi setup wizard hataları
bootloop systemui crash'lar ve daha bir çok nazlanma sonucu bugünki son şeklini aldı.
Rom stabil hale getirildi, günlük kullanıma engel oluşturan tüm hatalarından arındırıldı.
Bazı cihazlarda google uygulaması durdu hatası verebiliyor 1-2 defadan sonra kayboluyor.
Ses konusunda iddalı bi girişimi henüz yok ama üzerine çalışılacaktır.
Pil performansı gayet iyi durumda.
Hız arttırılması amaçlı gereksiz birçok uygulama kaldırıldı.
Art modunda bootloop var.Üzerine çalışılacak
Tüm boot logo boot animation teamwork animation platlogo vs tasarımlar tarafıma aittir.İzinsiz kullanılması yasaktır.
Birçok uygulama material görünümlü olanlarla değiştirilip bazıları skinlenip M görünümü kazandırıldı.
Gözümden kaçan hataları titiz gözle ayıklayan ve beni google translate'in gazabından kurtaran Okydoky,
bize sabırla her konuda yardım eden Stan kardeşimize yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Not : Stan Kardeşimiz Forumdan Ayrılmadan Önce Rom çalışmamıza katılmıştı bu neden adını kullandım.
Severek uzun süre kullanabileceğiniz bir rom olması dileklerimizle. V2 de görüşmek üzere.
Rom Özellikleri
-Taban GidGat Ultimate Alındı.
-Rom boyutu 343 MB tır.
-Pil Durumu gayeti iyidir.
-Dyanmıc Status Bar Mevcuttur.Açmak için Ayarlar > Android M > Dinamik durum çubugu >Dinamik durum çubugu işaretleyin. -Heads up notfication mevcuttur.Açmak için Ayarlar > Android M > Üst bildirim aktif edin.-Romda Art Mevcut Degildir.
-Bildirim Seslerini Default bıraktım istediginizi ayarlarsınız.
-Pil Stilleri mevcutturher uyguladıgınız stil için yeniden baaşlatma iconuna tıklayın.
-Boş Ram Boyutu 400-500 mb arası degişir.
-Material Klavye isteyenler Ayarlar >Dil ve Giriş >Google Klavye >Görünüm ve Düzen >Tema kısmından Material Dark Seçin.
Ve daha bir çok farklılığı romu kullanınca farkedeceksınız.
Rom Hataları
-Kullanıma engel hata göremedim.Sizler Görürseniz bize bildirirseniz sorunu çözmeye çalışırız.
Yapılan Degişiklikler
-Tarayıcı fc fixlendi
-Android M Launcher ve Android M Saat uygulaması eklendi
-Material Motorola Galeri eklendi
-Material Motorola Kamera eklendi
-Plat Logo eklendi
-Bootlogo ve Boot Animatiyon elle yapıldı ve eklendi.
-Hesap Makinesi degiştirildi
-Contact Degiştirildi.
-Settings.apk editlendi
-Google playde tüm uygulamalar görülsün diye build.prop ayarlandı.
-Material Dosya Yöneticisi Eklendi.
-Android M Wallpaper Eklendi.
-Android M font eklendi.( Nexus Cıhazından alındı. )
-Android M system sesleri eklendi.(Nexus cıhazından alındı.)
V1 Ekran Görüntüleri için Tıklayınız.
Port Rom Linki
Android M v2-By C.O.S Team
NeedRom Konu Linkimiz
için tıklayınız.