Merhaba Turkdevs moderatörleri ve okurlar;
E tab 5 Model Fatih proje kapsamındaki okul tabletleri üzerinde emekleriniz için teşekkürler.
Yalnız TWRP recovery sonrası şöyle bir durum ile karşı karşıyayız. 10 tabletten 4'ü bu dertten muzdarip.
Dokunmatik paneli çalışmıyor.
Sonra kendi kendime dedim ki ben bildiklerimi anlatayım el birliği ile çözelim.
Sorunlar;
1. Sorun - Dokunmatik çalışıyordu bir anda gitti bir daha gelmedi kullanılmıyor. (TWRP Dahil)
2. Sorun - Kapasitif olan "home" ve "back" tuşları çalışmıyor (kalem dahil)
Çözüm için denediklerim;
1. Sorun için - Kalem, sıkıntısız işliyor. Ama multitouch olmadığı için bazı özellikler çalışmıyor. (örn: Yakınlaştırma)
2. Sorun için - Root sonrası Rom ToolBox programı ile build.prop dosyasına qemu.hw.mainkeys şeklinde bir etiket oluşturarak "1" değeri verdim.
sonrasında sanal tuşlar çıktı altta onları kalem ile kullanıyorum.
Yukarıdaki çözümler tableti geçici olarak kullanmamızı sağlayacaklar.
Şimdi asıl sıkıntı; (Dokunmatik)
3 - Ayarlar > Ekran > Kalibre et ( Fail )
4 - Stock Rom'a döndüğüm halde hala (Fail)
*Stock rom'da ayarlarda kalibrasyon düğmesinin altında Va6 yazıyor ve bastığımda;
("Dokunmatik kalibre edilemedi. Lütfen tekrar deneyin fail sp (unknown touch ıd = 168)"); Hatası veriyor.
5 - Bir arkadaşın priv-app klasörüne verdiği linkteki settings ve odex dosyalarını atın şeklinde yorumu vardı tekrar kalibre edin diyordu. (Fail)
*Aslında artık hata vermiyor. ("Kalibre edildi."); // Demesine rağmen (Fail)
6 - Geçenlerde Root Explorer ile dolaşırkene...
[font='Open Sans', sans-serif]/sys/dev-info_touch/[/font] klasörü var içinde 3 adet dosya bulunuyor;
Text dosyaları halinde açtığımda:
1 - [unknnown 0x00] (gibi bişey)
2- Va6
3- ft0-a60-13032500
Bu dosyaları hiçbir şekilde değiştiremiyorsunuz Root'un babaannesi de olsa o iş yemiyor.
Benim düşüncem bu dosyaların orjinal halini bulmak gerek. Dokunmatiği çalışan arkadaşlar bakabilir mi bi?
Farklı birşeyler var mı?
En son Turkdevs geliştiricilerimizden biriside bunu preloader haline getirebilirse muhteşem olur.
Fakat;
- sys klasörü system.img'nin içerisinde yok yada ben bulamadım.
Çok bilgi verdim hadi birazda siz bulun buluşturun.
Eğer Forum kuralları dışında bir hareketim varsa özür dilerim.