Merhabalar. v8.4.26 sürümünü tekrar yükledim. Bu arada cihazım 6/128 special olan versiyon. root ile ilgili dediğiniz gibi boot.img dosyasını çıkarıp TWRP ile yükleyince cihaz başlangıç ekranında (Nubia - powered android) donup kalıyor, miuipro ekranına geçmiyor. magisk uninstaller adında bir paket bulup TWRP ile magiski kaldırıyorum fakat banka uygulamaları halen uyarı veriyor. rootu kaldırmanın başka bir çözüm yolu var mıdır? Teşekkürler.
Ayrıca yeni gördüğüm bir nokta bein SPORT uygulamasında maç özeti izlemeye çalıştığımda ses geliyor ama görüntü yok ekran karanlık kalıyor, sebebi ne olabilir?
Aşağıdaki arkadaşımızın anlattığı işlem ile root kalkar , android 5.0 ve üzerinde systemless root vardır bu işlem cihazın systemi yerine sanal bellek üzerinden boot.img yamalanarak yapılır root erişimini kaldırmak için root yapılmamış boot.img yüklemeniz gerekir
romun zip dosyasındaki boot.img dosyasını dışarı çıkarıp dahili veya harici hafıza kartınıza atın
cihazı twrp alın install bölümüne girip sağ alttan img yükleye tıklayın listeden boot.img bulup tıklayın
çıkan bölümden boot bölümünü seçip yüklemeyi tamamlayıp cihazı yeniden başlatın
cihaz açıldıktan sonra root erişimi tamamen sıfırlanır
ayrıca banka vb uygulamarın root erişimi uyarısını görmemesi için magisk içinde gizleme özelliği vardır
seçilen uygulamalar root erişimini göremez.
Yetkili değilim. Ben de aynı sorunu şöyle çözdüm. Romun içindeki boot.img değil de fix dosyası içindeki boot.img çıkarıp flashladım. Telefon açıldığında magisk uygulaması da ana ekrana gelmişti ve rootu o şekilde kaldırmıştım.