Cengiz6155' Alıntı:
maraza' Alıntı:
[font='Open Sans', sans-serif]Bir istatistik dosyasının silinmesi (batterystat.bin) yada diğer adı ile kalibrasyonun batarya ömrüne etki edebileceği teknik ve teorik olarak ham hayaldir. Bazılarının işe yarıyor demesi plasebo etkisinden başka bir şey değildir. Androidin üreticisi bile kalibrasyon diye bir şey yoktur derken bu ısrarın sebebi şehir efsaneleridir. [/font]
[font='Open Sans', sans-serif]Teknik olarak 10 saat şarj etmenizde mümkün değildir. Bu ayrı bir şehir efsanesidir. Nikel magnezyum piller için gerekliydi bu 20 yıl önce.[/font]
[font='Open Sans', sans-serif]Romunuzda veya sisteminizde bir tuhaflık olup olmadığına bakmalısınız. Wakelock dedector kullanarak şarj ettikten sonra batarya bitmesine yakin bir kullanım istatistiği alıp ekran görüntüsü atarsanız neyin yanlış gittiğini söyleyebiliriz.[/font]
[font='Open Sans', sans-serif]Ayrıca bataryaniz yanlış kullanım yüzünden gerçekten bozulmuş olabilir. Lityum ion pilleri tam bitirip şarj etmek, bilgisyar usb bağlantısı ile şarj etmek, amper değeri hatalı bir şarj aleti kullanmak suretiyle rahatlıkla bozabilirsiniz. [/font]
Çok haklısınız hocamda şöyle bir şey var arkadaşlarımın telefonun pili daha çok dayanıyor bende şaşırıyorum aynı oyunları oynayıp aynı programları kullanıp aynı romları kullanıyoruz belki bataryada sıkıntı vardır dedim ama yeni batarya aldım %40 da başladı %0 a kadar bitirmeye çalıştım kapalı halde %100 kadar şarj ettim ama malesef oda işe yaramadı telefonu telpayamı göndersem acaba stock rom yükleyip ( cihazda sıkıntı var galiba )
Aynı romları kullanıyor olmanız aynı sonucu alacağınız anlamına gelmez.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector&hl=tr
Bu linkteki programı yükleyerek bir günlük istatistik alın resimdeki gibi
O zaman telefonunuzda neler olup bittiğini görebiliriz.
Birde aslında aklıma geliyor bir şey ama denemek lazım, o pili fazla giden arkadaşınızın şarj aletini bir deneyin. Şarj aletiniz bozulumuş uygun şekilde yükleme yapmıyor olabilir.