1. Önce
FlashTool yardımıyla
D6503_23.0.1.A.0.167_Customized US kurulumunu yap.Cihazı aç ve Geliştirici Seçeneklerini devreye al.USB Hata Ayıklama ve Güvenlikten Sahte Konumlara İzin Ver aktif hale getir.
2.
NewKingrootV5.0.4_C170_B391_en_release_2017_02_24_20170224200923_105203.apk yı cihaza yükle ve cihazı
Root et.
3.
Z2-lockeddualrecovery2.8.26-RELEASE.combined rar dan çıkar ve install e bas.Ekranda 1. seçeneği seç yükleme ekranını takip et.Cihaz kendini yeniden başlatacak ve
TWRP modunda açılacak.
4.
Wipe seçeneği ile
yes yazarak fu ll temizleme yap.
5. Bilgisayar üzerinden cihazın ana depolama alanına
Sony.Z2.D6503.PreRooted.Customized.AU.1281-9715.23.5.A.1.291_R4D~RAKE$HBRO ve
Z2-6.0.1_570_bootloop_fix adlı rarlı dosyaları kopyala.
TWRP install kısmından
önce rom dosyasını
sonra bootloopfix dosyasını yükle.
6. Cihazı sistem modunda başlat ve kurulumu tamamla.
**** 3. adımda cihaz TWRP modunda açıldığında zaten recovery modunda ve root edilmiş durumdadır eğer rootlu marshmallow değilde farklı custom rom yüklemek istiyorsanız 5. adımda bahsedilen dosyalar yerine istediğiniz romu ( miui rom gibi ) depolama alanına atarak yükleme yapabilirsiniz.
**** XDA sitesindeki anlatım üzerine adım adım uygulanarak denenmiştir.Dileyen aşağıdaki link dahil istediği forumda istediği yerde paylaşabilir.Maksat bilen çoğalsın.
**** Son bir güzellik daha olsun.XDA daki geliştiricilerden ''
niaboc79 '' tarafından yapılan
eXistenZ Marshmallow custom romu Sony stock rom 23.5.A.1.291 üzerine yapılmış.Ben bunu kurdum ve muhteşem olduğunu söyleyebilirim.Bu romuda linke ekledim şayet kurmak isteyen olursa ilk 4 adımı uyguladıktan sonra
5. Bilgisayar üzerinden cihazın ana depolama alanına yada sd kartınıza
Z2-eXistenZ_Marshmallow_v5.0.1 - Z2-6.0.1_570_bootloop_fix - Z2-eXistenZ Marshmallow v5.6.5 U P D A T E adlı rarlı dosyaları kopyala
.TWRP install kısmından
önce rom dosyasını
sonra bootloopfix dosyasını
en sonunda da Z2_eXistenZ_Marshmallow_v5.6.5_U P D A T E yükle.
6. Cihazı sistem modunda başlat ve kurulumu tamamla.
Tüm yukarıda adı geçen dosyalara ait link :
MEGA