RE: [5.5.22][DISCONTINUED ] MIUI V6 By SmiLeToLiFe
spainpres' Alıntı:
öncelikle merhabalar romu başarılı bir şekilde yükledim anlatımda romun sd kartı kurulacağı yazıyordu kurduktan sonra romun dahili bellekde kurulu olduğunu gördüm buda yetersiz alan sorunumu çözemedi tool ile alan oluşturmaya çalıştım logoda takılı kalıyor telefon yorum ve yardımlar için şimdiden teşekkürler
olayı yanlış anlamışsınız. rom cihazınızın ayrılmış olan
sistem belleğine yüklenir. diyelim ki cihazınızın hafızası (sayıları kafadan atıyorum) 10 gb, ayrılmış sistem belleği 1 gb, yerleşik olan bellek ise 9 gb. bunlar birbirinden ayrı olur. siz romu kurduğunuzda 1 gb olan kısma yüklenir. 9 gb olan kısmı siz sd kart olarak kullanırsınız.
benim konuda bahsettiğim şey bu değil. hafızayı ters olarak görme durumu var.
- cihazı 4 olanlar hafızada yer olmadığından şikayetçi ve sd kart kullanıyorlar. rom da hafıza olarak birincil yazma olanı ne ise ona göre hareket ediyor. O yüzden 4 lar için rom her şeyi hafıza kartına yazacak şekilde ayarlandı. yani ekstra bir şey yapmlarına gerek yok. resim çektiler diyelim hafıza kartına vb şeyler yaptılar hafıza kartına kayıt olur. cihazın dahili hafızasına atmaz. 4 gb lık modeli olup da hafıza kartı kullanmayacaksa o zaman zaten böyle bir şey söz konusu bile değil.
- cihazı 16 gb olanlar içinse durum bunun tam tersi. konuda verdiğim fixi yüklemezseler cihaz her şeyi sd karta kaydeder. ha adam derseki 32 gb hafıza kartım sorun değil, o zaman sorun yok. ama benim gibi 8 gb hafıza kartı kullanıyorsa o yüzden cihazın dahili hafızasını kullanmak isteyecektir. resim çektiğinde vb işlemlerde hafıza kartına değil de cihazın kendi hafızasına yazmasını istiyorsa konudaki fixi yükleyecek.
olay bundan ibaret.
eğer diyorsanız ki ayrılmış sistem belleği bana yetmiyor artırmak istiyorum mesala 1 gb dan 3 gb a çıkarmak istiyorum. o iş başka. forumda anlatımı var. bakabilirsiniz. bunun romla ilgisi yok.